Лъжите на министър Дянков


До всички  Независими Обществени Медии

Обръщение от Българските граждани, членове на групата „Държавни такси и гербови марки” от социалната мрежа „Фейсбук”

ПАРАГРАФ  22 а ла министър Дянков – сагата продължава

Министър Дянков излъга българските граждани в България и в странство.

На два пъти министър Дянков заяви в публичното пространство, че гражданинът Бойчев е заплатил законно държавната такса за издаване на личен документ посредством използването на държавни таксови марки като платежно средство -един път пред медия в Хасково и още веднъж  пред аудиторията на радио „Отзвук” в САЩ.

„Да, ама не”, казваше един наш известен журналист

Намеси се политическата мафия, и министър Дянков диаметрално смени посоката, по-точно е да се каже : отметна се от собствените си думи, от чувството за чест и достойнство.

Министър Дянков излъга българските граждани:

1.Излъга за това, че наредбата по чл.29, ал.4 от Закона за устройството на държавния бюджет формално не била издавана, защото видите ли управлението на държавните финанси ставало гладко и без такава наредба. Г-н Дянков избягва темата за не банковите плащания с държавни таксови марки, като удобно разплащателно средство за държавни такси до 100лв. Как е могло такова плащане да е съществувало до 1996г., а сега да не може? Освен това до 1996г. държавата гарантираше задължителните плащания към същата, че ще стават безплатно, а сега г-н Дянков осигурява нерегламентирана държавна помощ за търговските банки, като осигурява чадър за комисионни, получавани от задължителните плащания към бюджета единствено по банков път, в т.ч. и плащането на държавните такси.;

2. Г-н Дянков излъга българските граждани, че парите от закупени държавни таксови марки отивали в Републиканския бюджет. Не, по закон те отиват в държавния бюджет, а държавният бюджет се състои от бюджета на Народното събрание, бюджета на съдебната власт и републиканския бюджет. Липсващата наредба по чл.29, ал.4 би следвало да регламентира начина на администриране на бюджетните приходи, в това число преразпределянето на приходите от закупени държавни таксови марки от единната бюджетна сметка по сметка и в полза на бюджета на съответния държавен орган, изпълняващ административна услуга.;

‎3. Г-н Дянков лъже българските граждани, че ако се заплати държавна такса за административна услуга/например издаване свидетелство за съдимост или гледане на съдебно дело/ с държавни таксови марки, то парите от закупените държавни таксови марки щели да отидат в републиканския бюджет. Голяма, голяма, министерска лъжа, г-н Дянков. Парите от закупени държавни таксови марки, с които е заплатена услуга на съда, винаги, дори и при плащане по банков път, първоначално постъпват в единната бюджетна сметка в БНБ на държавния бюджет, след което се извършват действия по тяхното последващо администриране – от министъра на финансите и от Висшия съдебен съвет съгласно чл.6 от Закона за устройството на държавния бюджет – чрез осъществяване на трансфер от държавния бюджет към  бюджета примерно на съдебната власт за покриване на разходите на същата, като при всички случаи заделените разходи не могат да надхвърлят средствата, събрани като приходи от бюджетното предприятие, в това число и посредством използваните държавни таксови марки като средство за заплащане на дължимите държавни такси в структурите на съответните съдилища. Това се отнася и за административните услуги, извършвани и от МВР и МВнР.

4. Г-н Дянков предоставя  нерегламентирана държавна помощ в полза на  частните търговски банки, събиращи банкови такси и комисиони по извършваните трансфери, чрез налагането на банковия път за плащане на държавните данъци и такси като единствено възможен способ за разплащане към бюджета. Около 500 милиона годишно са комисионните от задължителните плащания, посочени от г-н Николов от „Активни потребители“ http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=390856

В „параграф 22” се превърна сагата на господин Тодор Бойчев от гр.Хасково  при опит да подаде заявление за издаване на български документи за самоличност и да получи нова шофьорска книжка срещу заплащане на държавната такса с държавни таксови марки. След  първоначален положителен отговор на Дирекция „Български документи за самоличност” при МВР до г-н Тодор Бойчев, че може да заплати държавната такса в размер на 25 лв. посредством закупуването и представянето на държавни таксови марки, на 23.12.2010 г. той  подаде заявление за издаване на СУМПС пред КАТ-Хасково при Областна дирекция на МВР-гр.Хасково, ведно с  декларация за заплащане на държавата такса за издаване на СУМПС,  облепена с държавни таксови марки на нужната стойност, както и  касов бон от Български пощи за закупуването им.

Излъга ни и българският административен съд, който умело манипулира истината с пилотажни фигури на подмяната на съдийска чест и клетва. Законът за държавните такси остана негласна буква както за съда, така и за министър Дянков.

Очакваме да чуем коментар по темата на най-високо ниво: министър-председателят  Бойко Борисов и министър Цветан Цветанов все още не са се произнесли дали ограбването на българските граждани от банките ще продължава да се осъществява с тяхното височайшо позволение.

Вече се лъже под клетва в името и за благото на народа!

Тодор Бойчев

и останалите членове на групата „Държавни такси и гербови марки” от социалната мрежа „Фейсбук”

http://dox.bg/files/dw?a=53df171b04

Advertisements

About Тодор Бойчев

Моята същност са истинските неща от живота, изстраданите!… Моята цел е гражданското общество, правовата държава и върховенството на закона.
Публикувано на Върховенство на закона. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s